Bli medlem

Bli medlem

Som medlem i Svenska Förläggareföreningen är du och ditt förlag del av en organisation som verkar för att främja bokförlagens gemensamma intressen i en omvärld stadd i snabb förändring.

Några av de frågor vi arbetar med är att stärka upphovsrättens ställning, utvecklingen på det digitala området och att ta fram unik branschinformation.

Som medlem i SvF får du fri rådgivning i allmänna branschfrågor och i specifika juridiska frågor som rör upphovsrätt, förlagsavtal, tryckfrihet, marknadsrätt och digital utgivning etc. 

Som medlem i SvF håller du dig à jour med den senaste utvecklingen och får tillgång till unik branschinformation, inbjudningar till seminarier och informationsmöten och möjligheter att knyta värdefulla kontakter inom branschen.

Du som ansöker om medlemskap bör vara verksam sedan minst ett par år som svenskt bokförlag med professionell och regelbunden bokutgivning eller som ett företag med bokklubbsrörelse eller liknande verksamhet.

Vill du veta mer?

Kontakta oss på kansliet så berättar vi gärna mer om Svenska Förläggareföreningen, vad ett medlemskap innebär och vårt avgiftssystem.

Vill du bli medlem?

Ställ din ansökan till föreningens styrelse och sänd den till kansliet.

Ansökan ska innefatta:

  1. presentation av förlaget: antal anställda, omsättning etcetera.
  2. beskrivning av förlagets utgivning och verksamhet.
  3. registreringsbevis från Bolagsverket.
  4. intyg om att förlaget tagit del av föreningens stadgar och avgiftssystem.

Vi ser fram emot att höra av dig!