Cookies och användaruppgifter

Cookies och användaruppgifter

En kaka (cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator.

Vad är en kaka(cookie)?

En kaka (cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner, till exempel förifyllda inloggningsuppgifter eller formulär. Informationen i kakan är också möjlig att använda för att följa ditt surfande på olika webbplatser som använder samma kaka. Läs mer hos PTS.

Vilka cookies används på Forlaggare.se?

Forlaggare.se använder tredjeparts-cookies från Google Analytics för att mäta besöksstatistik, ShareThis (delning), och Scorecard (statistik). Utöver detta används cookies för att komma ihåg våra medlemmars inloggningsuppgifter.

Hur stänger jag av cookies?

Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga av detta via din webbläsares säkerhetsinställningar. Har du fler frågor om användandningen av cookies på sajten är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@forlaggare.se.


Information gällande insamling av personuppgifter

Vi samlar in personuppgifter i samband med registrering för våra e-postutskick, användarkonto på forlaggare.se, biljetter till Augustgalan och andra evenemang samt vid anmälan av bidrag till Augustpriset och Lilla Augustpriset. De uppgifter vi samlar in och behandlar är, i de fall det behövs, namn, adress, telefonnummer, e-postadress, ålder och redaktion/företag/skola. Du avgör själv om du vill lämna uppgifter till oss. Uppgifterna behandlas av oss inom Svenska Förläggare AB. Vi säljer eller ger inte uppgifter vidare till annan part utan använder personuppgifter internt inom företaget och dess underleverantörer. Vi behandlar personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen.

För mer information om PUL besök http://www.datainspektionen.se/lagar-och-regler/