Kalendarium

Kalendarium

Hur påverkar den digitala logiken marknaden, konsumtionen och framtiden? 17 sep

Den strömmande ljudboken fortsätter att i snabb takt vinna mark. Idag står digitala böcker för runt en fjärdedel av den totala bokförsäljningen. 

Adam Helms Lecture: jubileumsföreläsning av Kjell Westö 5 sep

I år hålls en jubileumsföreläsning av Kjell Westö under rubriken "Från Tipp-Ex till iCloud eller Mina trettio år mellan elitismens Skylla och kommersialismens Karybdis"

Vem vinner när boken blir ström? 13 maj

Hur ser de ledande strömningstjänsterna på framtiden, marknadsutvecklingen och dagens affärsmodeller? 

Förläggareföreningens ordinarie föreningsstämma 6 maj

Föreningsstämmor med efterföljande middag kommer att hållas den 6 maj med start kl. 16.00 på Ersta konferens och hotell i Stockholm. 

Stödmanifestation för Gui Minhai 3 maj

På Pressfrihetsdagen den 3 maj arrangeras en stödmanifestation för den svenska förläggaren Gui Minhai som sitter fängslad i Kina. 

För vem skrivs litteraturkritiken? 9 apr

Möt några litteraturkritiker och några förläggare i ett samtal kring kritikens värde. För vem skrivs litteraturkritiken?

2019 års bokbranschdag 20 feb

Den 20 februari hålls 2019 års stora bokbranschdag på Nalen i Stockholm. Vi startar kl. 13.30 och avslutar kl. 17.00 med mingel, dryck och tilltugg. Alla som är intresserade av bokbranschen är hjärtligt välkomna att delta! 

Inflyttningsmingel i våra nya lokaler 30 jan

Varmt välkommen till inflyttningsmingel i våra nya lokaler onsdagen den 30 januari! 

Stödmanifestation för Gui Minhai 30 jan

Onsdagen den 30 januari 2019 är det 1 200 dagar sedan kinesiska myndigheter kidnappade den svenske medborgaren och bokförläggaren Gui Minhai under en semesterresa i Thailand. 

Mentorprogram våren 2019! Informationsmöte 18 januari 18 jan

Fredagen den 18 januari bjuder vi in alla våra medlemmar till ett informationsmöte om det mentorprogram som vi kommer att sjösätta under våren tillsammans med Gärigheter.