Kalendarium

Kalendarium

Mentorprogram våren 2019! Informationsmöte 18 januari 18 jan

Vi välkomnar alla medlemmar till ett informationsmöte om det mentorprogram som vi planerar att sjösätta under våren tillsammans med Gärigheter. 

2019 års bokbranschdag 20 feb

Just nu planerar vi detaljerna kring nästa års bokbranschdag som äger rum den 20 februari på Nalen i Stockholm. Vi startar kl. 13.00 och avslutar kl. 17.00 med mingel, dryck och tilltugg. Josefine Sundström är eftermiddagens moderator.

Svenska Förläggareföreningen firar 175 år! 4 dec

Det vill vi fira tillsammans med dig.

Kallelse till extra föreningsstämma i Svenska Förläggareföreningen Ek för 4 dec

... med anledning av att vi behöver justera stadgarna.

Ordinarie höstmöte i Svenska Förläggareföreningen 4 dec

Tid och plats: tisdagen den 4 december 2018 kl. 16.00, Natur & Kultur, Markeliussalen, Karlavägen 31, Stockholm. 

AUGUSTGALAN 26 nov

Under Augustgalan i Stockholms Konserthus delas det prestigefyllda Augustpriset ut i kategorierna Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok. Under galan hyllas också pristagaren i Sveriges största litterära tävling för unga, Lilla Augustpriset. Augustpriset firar i år sitt 30-årsjubileum och Lilla Augustpriset firar 25 år! 

Augustpriset – de nominerade är ... 22 okt

Den 22 oktober 2018 tillkännages vilka sammanlagt 18 böcker som nomineras till det prestigefyllda Augustpriset och vilka sex bidrag som nomineras till Lilla Augustpriset, Sveriges största litterära pristävling för unga. 

Bokmässan i Frankfurt 10 okt - 14 okt

Världens största bokmässa firar i år sitt 70-årsjubileum. Värdland är Georgien. 

Välkommen Gui Minhai – om situationen i Kina 28 sep

Bokmässan bjuder tillsammans med Svenska Förläggareföreningen, Svenska PEN och International Publishers Association in den svensk-kinesiske författaren och förläggaren Gui Minhai, som sitter fängslad i Kina, till Bokmässan i Göteborg.

Bokmässan i Göteborg 27 sep - 30 sep

Årets bokmässa fokuserar på tre teman: Bild och Illustration, Mediefrågor samt Respekt. Deckarfestivalen Crimetime flyttar också in på mässan.

True Crime – välkommen till yttrandefrihetsseminarium den 5 september 5 sep

I höst startar Förläggareföreningen en seminarieserie på temat yttrandefrihet. Vid ett tillfälle per termin kommer vi bjuda in till samtal och diskussion kring olika aspekter av bokutgivning och yttrandefrihet. Först ut, den 5 september, behandlar vi berättelser inom genren "true crime”. 

Stödmanifestation för Gui Minhai 13 jul

En stödmanifestation för den svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai, som i mitten av juni suttit frihetsberövad i 1 000 dagar i Kina, anordnas kl. 12.00 fredagen den 13 juli 2018 utanför Kinas ambassad, Lidovägen 8, Djurgårdsbrunnviken, Stockholm. Vi vill uppmana alla som har möjlighet att delta i manifestationen! 

Lunchseminarium: Hur ökar vi mångfalden i bokbranschen? 16 maj

Välkommen till vårt andra seminarium där vi lyfter frågan om hur vi kan öka mångfalden i bokbranschen. Onsdagen den 16 maj bjuder vi in till lunchseminarium och vi kommer att få lyssna till tre spännande talare: 

Föreningsmöte med efterföljande middag 3 maj

Vi hälsar alla våra medlemmar välkomna till Förläggareföreningens ordinarie föreningsmöte med efterföljande middag på Ersta konferens & hotell torsdagen den 3 maj kl. 16.00! 

Världsbokdagen 23 apr

Under världsbokdagen uppmärksammas böckers, författares och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap och för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor.

 

Frukostmöte: Hur öka mångfalden i bokbranschen? 19 apr

Välkommen till ett frukostmöte där vi lyfter frågan om bokbranschens bristande mångfald. Vår förhoppning är att seminariet blir ett avstamp för fortsatt reflektion, diskussion och lärande och att vi även får med oss några konkreta verktyg för att påbörja arbetet mot en mer inkluderande bransch.   

Boken 2018 20 feb

Varmt välkommen till årets stora bokbranschseminarium på Nalen den 20 februari kl. 13.00 – 17.00!

Frukostmöte #Metoo - Hur hanterar vi sexuella trakasserier i bokbranschen? 24 jan

Välkommen till frukostmöte onsdagen den 24 januari 2018 för information och samtal kring arbetsgivaransvar, praktiska råd och erfarenheter när det gäller sexuella och andra typer av trakasserier på förlagen och i relation till utomstående.