Kalendarium

Kalendarium

De nominerade är... 19 okt

Årets 18 Augustpris-nomineringar tillkännages i ett direktsänt scenprogram från Södra Teatern i Stockholm. 

Augustgalan 22 nov

På Augustgalan måndagen den 22 november delas årets Augustpriser, Lilla Augustpriset och Svenska Förläggareföreningens Hederspris ut. 

Ordinarie föreningsmöte 6 maj

Vi hälsar alla våra medlemmar välkomna att via webben delta i föreningsmötet!

Bokbranschen LIVE 18 feb

Årets bokbranschseminarium är en digital direktsändning som går att se på Bokmässan Play. 

Svenska Förläggareföreningen Ek för ordinarie höstmöte 2020 10 dec

Vi hälsar alla våra medlemmar välkomna att via webben delta i föreningsmötet!

Augustgalan 23 nov

2020 års Augustpris delas ut måndagen den 23 november, vid ett digitalt direktsänt evenemang. Programmet leds av Yukiko Duke och Jenny Jägerfeld och går att se på Augustprisets hemsida

Augustpriset - De nominerade är... 19 okt

Årets 18 nominerade titlar avslöjas. 

Webbinarium: Produktion av ljudböcker 8 okt

Bokbranschen och digitaliseringen III

Produktion av ljudböcker 

Vilka böcker fungerar som ljudbok och vilka fungerar inte? Hur går ljudboksproduktionen till? Såväl ljudboksproducenter som strömningstjänster medverkar.

Webbinarium: Förlagens egen administration 17 sep

Bokbranschen och digitaliseringen II 

Förlagens egen administration

Lars Rambe, förlagschef Hoi förlag, berättar om hur de digitaliserade arbetet på förlaget och hur de nu använder olika digitala verktyg som underlättar hela processen, från avtalsskrivning till royaltyhantering. 

Webbinarium: Läsandets årsringar 15 sep

Johan Svedjedal och Anna Nordlund berättar om nya rapporten Läsandets årsringar, en studie som sammanfattar och granskar läsundersökningar från de senaste decennierna. 

Adam Helms Lecture: Per I. Gedin 4 sep

I år hålls en digital föreläsning av Per I. Gedin, som talar under rubriken "De två kulturerna". 

Webbinarium: Digital transformation 27 aug

Bokförlagen och digitaliseringen I

Digital transformation - digitalisering av förlagets interna arbete

Medverkande Lars Rambe, förlagschef Hoi förlag, samt författaren Joakim Jansson som skrivit boken Att leda digital transformation. Dessutom medverkar Linda Backman, Tillväxtverket, med information om det statliga stödet för digitalisering som företag kan ansöka om.

Välkommen till årets stora bokbranschdag! 18 feb

Tisdag den 18 februari hålls årets stora bokbranschseminarium på Nalen i Stockholm, då bokbranschens centrala frågor diskuteras och statistik över bokförsäljningen helåret 2019 presenteras och analyseras. 

Svenska Förläggareföreningen Ek för ordinarie höstmöte 2019 5 dec

Vi hälsar alla våra medlemmar välkomna till föreningsmötet!

Den digitala bokmarknaden 5 dec

Håkan Rudels, vd Bonnier Books, ger en nationell och internationell överblick över den digitala bokmarknaden – hur den ser ut just nu och vad vi kan vänta av framtiden.

Medlemsseminarium: Rätten till sin historia; frågor om förtal, upphovsrätt och etik 28 nov

Välkommen till vårt andra seminarietillfälle på temat yttrandefrihet! Den 28 november kl 15.30 bjuder vi in till samtal om rättsliga och etiska aspekter av rätten till sin egen historia. Hur långt sträcker sig rätten till sin historia? Var går gränsen för förtal? Vilket är förläggarens ansvar?  

Augustgalan 25 nov

Den 25 november 2019 går Augustgalan – årets litterära höjdpunkt för författare, förläggare, bokhandlare, bibliotekarier, litteraturkritiker och bokälskare från hela landet – av stapeln. Då tillkännages under festliga former vilka tre av 18 nominerade böcker som belönas med Augustpriset och vem som är vinnare av Lilla Augustpriset. Dessutom delas Svenska Förläggareföreningens Hederspris ut. Galan hålls i Konserthuset Stockholm. 

Hur påverkar den digitala logiken marknaden, konsumtionen och framtiden? 17 sep

Den strömmande ljudboken fortsätter att i snabb takt vinna mark. Idag står digitala böcker för runt en fjärdedel av den totala bokförsäljningen. 

Adam Helms Lecture: jubileumsföreläsning av Kjell Westö 5 sep

I år hålls en jubileumsföreläsning av Kjell Westö under rubriken "Från Tipp-Ex till iCloud eller Mina trettio år mellan elitismens Skylla och kommersialismens Karybdis"

Vem vinner när boken blir ström? 13 maj

Hur ser de ledande strömningstjänsterna på framtiden, marknadsutvecklingen och dagens affärsmodeller? 

Förläggareföreningens ordinarie föreningsstämma 6 maj

Föreningsstämmor med efterföljande middag kommer att hållas den 6 maj med start kl. 16.00 på Ersta konferens och hotell i Stockholm. 

Stödmanifestation för Gui Minhai 3 maj

På Pressfrihetsdagen den 3 maj arrangeras en stödmanifestation för den svenska förläggaren Gui Minhai som sitter fängslad i Kina. 

För vem skrivs litteraturkritiken? 9 apr

Möt några litteraturkritiker och några förläggare i ett samtal kring kritikens värde. För vem skrivs litteraturkritiken?

2019 års bokbranschdag 20 feb

Den 20 februari hålls 2019 års stora bokbranschdag på Nalen i Stockholm. Vi startar kl. 13.30 och avslutar kl. 17.00 med mingel, dryck och tilltugg. Alla som är intresserade av bokbranschen är hjärtligt välkomna att delta! 

Inflyttningsmingel i våra nya lokaler 30 jan

Varmt välkommen till inflyttningsmingel i våra nya lokaler onsdagen den 30 januari! 

Stödmanifestation för Gui Minhai 30 jan

Onsdagen den 30 januari 2019 är det 1 200 dagar sedan kinesiska myndigheter kidnappade den svenske medborgaren och bokförläggaren Gui Minhai under en semesterresa i Thailand. 

Mentorprogram våren 2019! Informationsmöte 18 januari 18 jan

Fredagen den 18 januari bjuder vi in alla våra medlemmar till ett informationsmöte om det mentorprogram som vi kommer att sjösätta under våren tillsammans med Gärigheter.