Lunchseminarium: Hur ökar vi mångfalden i bokbranschen?

Lunchseminarium: Hur ökar vi mångfalden i bokbranschen?

Välkommen till vårt andra seminarium där vi lyfter frågan om hur vi kan öka mångfalden i bokbranschen. Onsdagen den 16 maj bjuder vi in till lunchseminarium och vi kommer att få lyssna till tre spännande talare: 


Sharmaine Lovegrove (foto Kate Berry). 

Sharmaine Lovegrove, förläggare på Dialogue Books, besöker oss från England och kommer att berätta om mångfalden inom den brittiska förlagsbranschen, om sina erfarenheter i bokbranschen och om varför initiativet Dialogue Books är så viktigt. Läs om henne i denna artikel i The Guardian.


Lamin Sonko (foto privat). 

Lamin Sonko, en av grundarna till #SthlmOp, kommer att berätta om initiativet som kopplar samman unga talanger från ytterstadsområden med företag i den kreativa näringen för att lösa aktuella samhällsutmaningar. Initiativet har på kort tid väckt stort intresse och sprids just nu till ett tiotal städer världen över. Lamin Sonko delar med sig av den framgångsrika arbetsmodellen så att fler kan öka inflödet av talang till sina branscher. Läs mer om #SthlmOp här


Armina Etminan (foto Kristina Wicksell).  

Armina Etminan, Make Equal, kommer att ge oss tips och verktyg för att kunna jobba med mångfald och representation i praktiken och insikter i vilka effekter och mervärden det ger att jobba med dessa frågor, internt såväl som externt i verksamheten. Make Equal är lösningsfokuserade jämlikhetsexperter som jobbar för praktiskt jämlikhetsarbete. Läs mer om Make Equal här

Tid: Onsdag 16 maj kl. 12.00 – 14.00. Lunchmacka serveras från kl. 11.30. 

Plats: Norstedts, Tryckerigatan 4, Stockholm. 

Anmälan: till info@forlaggare.se senast den 14 maj. 

Arrangör: Svenska Förläggareföreningen och Svenska Bokhandlareföreningen. Seminariet arrangeras för föreningarnas medlemmar.

Varmt välkommen! 

Datum: 
16 maj, 12:00 - 14:00