Delta i stödmanifestationen för Gui Minhai!

Delta i stödmanifestationen för Gui Minhai!

En stödmanifestation för den svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai, som i mitten av juni suttit frihetsberövad i 1 000 dagar i Kina, anordnas kl. 12.00 fredagen den 13 juli 2018 utanför Kinas ambassad, Lidovägen 8, Djurgårdsbrunnviken, Stockholm. Vi vill uppmana alla som har möjlighet att delta i manifestationen! 

Den 17 oktober 2015 kidnappade kinesiska myndigheter den svenske medborgaren och bokförläggaren Gui Minhai under en semesterresa i Thailand. Hans "brott" består med stor sannolikhet av av att han publicerat regimkritiska böcker. Bortsett från ett par minuters besök från svenska diplomater isolerades han helt från omvärlden utan advokat, rättegång och åtalspunkt.
 

Exakt två år senare "frigavs" Minhai och hölls under uppsikt i en bostad i staden Ningbo, utan möjlighet att lämna Kina. Tre månader efter "frigivningen" kidnappade civilklädda regimagenter Minhai, som tillsammans med två diplomater satt på ett tåg i närheten av Peking. Sedan dess har den kinesiska diktaturen tvingat Minhai att framträda i den regimkontrollerade televisionen och fördöma Sverige. Kinas ambassad i Stockholm har inte bara talat illa om Minhai utan också ägnat sig åt karaktärsmord, t ex i programmet Konflikt på Sveriges Radio.
 
Tid: Fredag den 13 juli 2018 kl. 12.00

Plats: Utanför Kinas ambassad, Lidovägen 8, Djurgårdsbrunnviken, nära Etnografiska museet och Tekniska Museet
 

Medverkande:
Kurdo Baksi, författare och journalist
Anders Q Björkman, biträdande kulturchef Svenska Dagbladet
Magnus Fiskesjö, fd kulturattaché vid Sveriges ambassad i Kina och fd chef   för Östasiatiska museet
Patrik Lundberg, vice ordförande Sveriges Författarförbund
Jojje Olsson, författare och journalist
 
Initiativtagare till manifestationen är Kurdo Baksi. Manifestationen genomförs med stöd av Sveriges Författarförbund och Svenska Förläggareföreningen.

Frågor? Kontakta 073-145 63 15. 

Air Jordan IX High