Gui Minhai bjuds in till Bokmässan

Gui Minhai bjuds in till Bokmässan

I en officiell inbjudan som publicerats i Dagens Nyheter bjuder Bokmässan in den svensk-kinesiske författaren och förläggaren Gui Minhai, som sitter fängslad i Kina, till årets mässa. Utöver Bokmässan står Svenska Förläggareföreningen, Svenska PEN och International Publishers Association för inbjudan, som också skickats till svenska ambassaden i Kina, svenska utrikesdepartementet och kinesiska ambassaden i Stockholm. 

Fredagen den 28 september klockan 16.20 – 17.00 kommer ett seminarium att arrangeras på Globala Torgets (tidigare Internationella Torget) scen under rubrikenVälkommen Gui Minhai – om situationen i Kina. Medverkar gör Angela Gui, dotter till Gui Minhai, Jesper Bengtsson, ordförande Svenska PEN, Svante Weyler, förläggare, Jojje Olsson, journalist, författare och Kinakännare, Kristenn Einarsson, ordförande International Publishers Association, Frida Edman, Bokmässan och Elisabeth Åsbrink, journalist och författare.

I inbjudan bjuds Gui Minhai in att delta i seminariet. Som en symbol för att han har berövats sin frihet kommer det att finnas en stol reserverad till honom. Stolen står tom till dess att han har möjlighet att delta personligen.
 
Vi hälsar alla varmt välkomna till seminariet! 

Läs den officiella inbjudan till Gui Minhai här

Nike Air Max 97 Donne