Mikaela Zabrodsky ny styrelseledamot i Federation of European Publishers

Mikaela Zabrodsky ny styrelseledamot i Federation of European Publishers

I fredags valdes en ny styrelse för den europeiska förläggarefederationen Federation of European Publishers, FEP, under organisationens General Assembly i Berlin. Mikaela Zabrodsky, jurist här på Förläggareföreningen, valdes in som ny ledamot, efter förslag från alla de fem nordiska förläggareföreningarna. 

En svensk representant i styrelsen innebär att den svenska och de nordiska förläggareföreningarna kan få en starkare röst. FEP företräder de europeiska förlagens intressen i EU och bedriver ett aktivt påverkansarbete för viktiga frågor, inte minst upphovsrätten. 

– Det känns väldigt hedrande att ha fått förtroendet att ingå i FEP:s styrelse under de kommande två åren, och jag ser fram emot att tillsammans med mina styrelsekollegor arbeta vidare med alla de viktiga politiska frågor och utmaningar som bokförlagen står inför, säger Mikaela Zabrodsky. 
 
FEP företräder 28 förläggareföreningar i Europa och styrelse väljs vartannat år. Nyval gjordes, förutom av Mikaela Zabrodsky, av Peter Kraus vom Cleff, Tyskland, som blir vice ordförande, och William Bowes, Storbritannien. Omval gjordes av Piero Attanasio, Italien och Rudy Vanschoonbeek, Belgien, som tar klivet upp som styrelsens ordförande. Benedikt Foeger, Österrike, omvaldes som skattmästare.

Jordan sneakers

liten bild: 
Bildtext: 
Mikaela Zabrodsky. Foto: Charlie Bennet.