Ny topplista visar vilka böcker som sålt mest under första kvartalet

Ny topplista visar vilka böcker som sålt mest under första kvartalet

För första gången publicerar vi idag kvartalstopplistor på verksnivå, både räknat i kronor och i volym. Verkstopplistorna jämför den sammanlagda försäljningen av ett verk i alla dess utgivna format.

För första gången publicerar vi idag kvartalstopplistor på verksnivå, både räknat i kronor och i volym. Dessa topplistor inkluderar fysisk bokhandel, internetbokhandel, bokklubbar, dagligvaruhandel och digitala abonnemangstjänster. Verkstopplistorna jämför den sammanlagda försäljningen av ett verk i alla dess utgivna format. 

Under det första kvartalet 2020 var Matilda Gustavssons Klubben Sveriges mest sålda bok sett till volym, följd av Kaninen som så gärna ville somna av Carl-Johan Forssén Ehrlin och Testamente av Nina Wähä.

Sett till kronor var den mest sålda boken Sveriges Rikes Lag 2020, följd av Förövarna av Nora Roberts och Klubben av Matilda Gustavsson. 

Verkstopplistorna dominerades under perioden av svenska författare och skönlitterära titlar. 

LADDA NED LISTORNA HÄR

Om Bokförsäljningsstatistiken

Svenska Bokhandlareföreningen och Svenska Förläggareföreningen står bakom Bokförsäljningsstatistiken, som uppskattas omfatta över 80 procent av all allmänlitteratur som säljs från återförsäljare i Sverige till slutkonsument. Datainsamlingen sker via företaget Bokinfo. Rapporterna redovisar försäljningstrender för olika försäljningskanaler, genrer och format. 

Det är frivilligt att delta i statistiken. Det är viktigt att förlag rapporterar sina titlar i alla format för att de ska ingå i genre- och formatjämförelser samt finnas med på topplistor.