Varmt välkomna till seminarium om upphovsrättens funktion och betydelse för förlagsbranschen

Varmt välkomna till seminarium om upphovsrättens funktion och betydelse för förlagsbranschen

Onsdagen den 31 augusti kl. 14.30 är Förläggareföreningens medlemmar välkomna att delta i ett seminarium om upphovsrättens funktion och betydelse för förlagsbranschen. 

Tid: onsdagen den 31 augusti kl. 14.30. Kaffe serveras från kl 14.00. Eftermiddagen avslutas med mingel från kl. 16.30. 

Plats: Förläggareföreningens kansli, Drottninggatan 97, 5 tr., portkod 1007 OK. 

Anmälan: senast måndagen den 29 augusti, först till kvarn. Anmälan görs här. OBSERVERA att seminariet arrangeras exklusivt för Förläggareföreningens medlemmar. 

Justitieminister Morgan Johanssons statssekreterare Catharina Espmark kommer att berätta om regeringens syn på upphovsrätten och vad regeringen arbetar med inom det rättsområdet. Vi kommer att få information från Patent- och registreringsverket som nyligen har fått ett utökat uppdrag från regeringen kring hanteringen av upphovsrättsfrågor. Generaldirektör Susanne Ås Sivborg medverkar. Förläggareföreningen kommer dessutom att informera om de viktigare branschfrågorna inom upphovsrättsområdet, samt hur vi arbetar med dem. Slutligen kommer Dr Jessica Sänger, jurist vid Börsenverein des Deutschen Buchhandels, den tyska Förläggare- och Bokhandlareföreningen, att ge oss en internationell utblick, med fokus på EU och Tysklands aktuella branschfrågor.   
 
Välkomna!